Nationale Sportweek 2017

Wij zijn sportpromotors van de Nationale Sportweek 2017!!

De Nationale Sportweek heeft elk jaar een enthousiast team van sportpromotors. Dit zijn sportieve Nederlanders die zich actief inzetten om de sport te promoten. Hoe verschillend elke sportpromotor ook is, een ding hebben ze met elkaar gemeen: passie voor sport! Elke ambassadeur promoot de sport, het hele jaar door. Want samen sporten en bewegen is leuk, gezond en levert veel sportplezier op! #BeActive

Eindelijk mogen we het met jullie delen!! Een aantal weken geleden werden Joost en ik namelijk benaderd of wij het leuk zouden vinden om sportpromotor te worden van de Nationale Sportweek 2017 van NOC*NSF. Hoe gaaf is dat?! Op Instagram laat ik namelijk vaak genoeg zien hoe blij ik word van flink zweten bij hot yoga, een rondje fietsen, een flink stuk wandelen of lekker zwemmen. Volmondig zeiden we dan ook ja; sport is namelijk leuk en mogelijk voor iedereen en dit willen we overbrengen aan heel veel anderen. Veel mensen zien sport als een verplichting, iets dat 2 a 3x per week moet om je maar een beetje fit te blijven voelen. Veel belangrijker is het om iets te vinden waar je echt blij van wordt, dan komt dat fijne fitte gevoel vanzelf. Kijk ons hier dan ook eens schitteren als sportpromotor naast o.a. Richard Krajicek en Esther Vergeer! ­čśë

Voor diegene die nu denken ok├ę, en wie zijn jullie dan?
Wij zijn Viora(26) en Joost(29) en wonen samen in Utrecht, voor ons is sport een groot onderdeel van ons leven. Waarom? Omdat we ons er fitter door voelen maar er vooral veel plezier uit halen samen!

In onze hippe NOC*NSF outfit! ­čÖé

De nationale sportweek wil vooral het plezier van sport laten zien, toen we werden gevraagd om dit samen met NOC*NSF te promoten zeiden we gelijk; Ja, sport heeft ons zoveel plezier gebracht, we hopen dat we dit ook aan anderen kunnen overbrengen!

Helaas werd er in januari 2016 een abrupt einde gemaakt aan dit plezier. Velen van jullie weten dit al, maar ik, Viora, kreeg toen de diagnose leukemie. Voor deze vorm van leukemie staat een behandeling van ruim 2,5 jaar.

Als je pet maar goed zit…

Toch weerhoudt mij dat niet van sporten. Hiervoor was ik erg fanatiek en nog steeds probeer ik, wanneer mogelijk te sporten. Sport geeft mij plezier, niet alleen fysiek maar ook mentaal. Sport is een uitdaging. Sport verbindt. En wanneer dit tijdelijk wordt afgepakt merk je nog sterker hoe belangrijk en leuk sporten is. Het hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn, stap de deur uit met een muziekje in de oren, ga wandelen, kijk om je heen en voila: beweging, sport!Joost: ‘Voor mij is samen trainen een feestje, ik vind het heel fijn om te zien dat Viora inmiddels weer een beetje kan sporten. Viora is in februari gestart met yoga als revalidatie, ik vond dat altijd maar iets voor vrouwen. Tot ik een keer mee mocht en ontdekte dat ik veel baat bij had om mijn spieren goed te rekken en strekken, ik was daardoor veel losser tijdens de krachttrainingen in de sportschool. Nu ga ik standaard eens per week mee en zie ik in hoe lekker yoga is. Als klein jongetje deed ik al aan voetbal en sport heeft me altijd ge├»nteresseerd van darten tot hockey en boksen. Nu richt ik me vooral op krachttraining en hardlopen en doe ik soms ook mee met obstacle runs.’

Put your hands up in the air..

Voor de nationale sportweek hebben wij een video gemaakt waarin we een bootcamp work-out laten zien en waarin we meer vertellen over een hele vette winactie! Benieuwd? De video is vanaf 6 september te zien op het YouTube kanaal van Viora: Klik hier!

Kijk trouwens ook zeker even op de site van de Nationale Sportweek en check welke vette sportevents er zijn in jouw gemeente.

 

Liefs,
Joost & Viora