Quiche met kipreepjes zonder bladerdeeg

Ik ben echt een mega fan van quiche. Helaas bevat en stuk quiche erg veel calorieën wanneer je deze met bladerdeeg maakt. Ik ben nu goed bezig om de kilo’s kwijt te raken en daarom maakte ik een hele makkelijke en skinny quiche. Ik vond het een goed en lekker recept als alternatief 🙂

Ingrediënten:

  • 5 eieren
  • 1 bakje champignons
  • 1 bakje ricotta of huttekase
  • 1 zak spinazie(400 gr)
  • 1 bakje cherrytomaatjes
  • 200 gram kipfiletreepjes
  • 1 zakje 30+ (belegen) kaas
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode ui

En hoe maak je het? Dat is heel simpel!

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Snij de champignons in plakjes
  • Snij de cherrytomaatjes doormidden
  • Snipper de ui en pers de knoflook
  • Doe de spinazie in een koekenpan totdat het is geslonken
  • Voeg de ui en knoflook toe aan de spinazie en bak een minuut of 2
  • Mix in een kom de ricotta en de eieren door elkaar
  • Doe het mengsel in een grote ovenschaal
  • Doe de spinazie, de champignons en de kipreepjes in de ovenschaal
  • Meng een beetje door elkaar heen
  • De cherrytomaatjes mogen boven op en leg ze met de open kant naar boven zodat het vocht niet gaat lekken
  • Strooi de kaas eroverheen en hij kan de oven in, ik deed hem ongeveer 25 minuten en daarna was m’n quiche ready to eat!