Supersnelle verse pasta met avocadosaus

Verse pasta vind ik echt heel lekker, daarom gaan we heel vaak eten bij Spaghetteria. Soms wil je net zo lekker thuis eten en daarom heb ik dit heerlijke recept voor verse pasta met avocadosaus voor jullie. Het staat echt zo op tafel!

Wat heb je nodig?

  • 250 gram verse pasta
  • 200 gram gerookte kipreepjes
  • 200 – 250 gram Griekse yoghurt 0% vet
  • Een avocado
  • Twee eieren
  • Limoen- of citroensap
  • Een klein beetje gehakte knoflook
  • Peper en zout

Hoe maak je het?

Kook de pasta volgens de verpakking. Kook de eieren zo hard of zacht als je zelf lekker vindt, ik houd van hele zachte eieren maar dat is natuurlijk heel persoonlijk. Bak de kipreepjes in een klein beetje olijfolie. Doe de avocado, griekse yoghurt, knoflook en limoensap in een hoge mixbeker en meng dit even goed met de staafmixer. Daarna kan dit goedje bij de kipreepjes. Laat het even warm worden maar laat het niet koken.

Giet je pasta af, pel je eitje. Doe de pasta even bij het avocadosausje zodat het lekker mengt. Daarna verdeel je de pasta over 2 borden en leg je het eitje boven op. Breng het geheel op smaak met wat peper en zout en smullen maar en tag mij ook even je foto op instagram! Vind ik leuk 🙂

Ik heb al een aantal vriendinnen overtuigd van dit recept dus…. wedden dat je dit heel snel weer gaat maken?