Vanille kwarkcake

Afgelopen week bakte ik 2 cakes, 2 keer dezelfde cake alleen de ene keer met bosbessen en de andere keer zonder. Met bosbessen was de cake heerlijk maar zonder had hij iets weg van wentelteefjes en dat vond ik nog lekkerder! De cake is een stuk lager in calorieën dan een ‘normale’ cake want deze bevat geen boter. Bij de meeste cakes is dit wel het geval en dat is wat de cake natuurlijk uiteindelijk het lekkerst maakt maar goed ik ging dit keer voor de verantwoorde variant 🙂

Wat heb je precies nodig? 

  • Bakpapier
  • Cakeblik
  • 80 gram havermout
  • 1 zakje bakpoeder
  • 15 gram zoetstof
  • 1 theelepeltje vanille aroma
  • 3 eieren
  • 500 gram (magere vanille) kwark
  • 1 theelepeltje kaneel
  • Optioneel 250 gram bosbessen of frambozen (of elk ander fruit dat je lekker vindt)

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Gooi alles bij elkaar, mix het even tot het een glad geheel is, doe dan een stuk bakpapier in een cakeblik en giet het beslag in het blik. Ik deed de cake 65 minuten in de oven maar dat is per oven anders, bij mij was hij nog wel redelijk zacht in het midden(ik hou daarvan maar als jij dat minder vindt zou ik hem zeker 70 minuten laten staan).