Wat heb je nodig voor twee personen?
- 1 grote zoete aardappel
- 1 zakje voorgesneden pompoen a 400 gram (een verse pompoen kan ook, vind ik meer gedoe)
- 1 blik kikkererwten
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 2,5 cm verse gember
- 1 blik kokosmelk
- 2 bouillonblokjes (groenten)
- 1 eetlepel kurkuma
- 1 theelepel kerrie
- 500 ml water
- eetlepel olijfolie
- Topping: gebakken uitjes en pompoenpitten
En dan?
- Snipper de ui, snijd de knoflook en de gember fijn
- Snijd de zoete aardappel ik blokjes
- Was de kikkererwten in een vergiet
- Zet een grote wokpan op het vuur met de olijfolie
- Doe vervolgens de ui, knoflook en gember hier in totdat deze een beetje fruiten
- Voeg de kurkuma en kerrie toe, roer dit even goed door
- Voeg vervolgens alle overige ingrediënten toe
- Roer alles goed door elkaar en laat zeker 30 minuten pruttelen
- Schep in twee diepe borden en voeg eventueel de toppings toe