Ik at zo'n soort salade vorig jaar toen we een paar dagen in Leiden waren en dacht meteen al, die ga ik thuis ook maken! Vooral voor lunch is dit de laatste tijd mijn lievelings salade! Maar ook als avondeten met een stukje Turks brood is hij super lekker!
Wat heb je nodig voor 1 persoon?
- Paar handjes veldsla of spinazie of een combi van deze twee
- 1 bakje oesterzwammen
- Paar cherrytomaatjes
- 1 eetlepel edelgistvlokken
- 1 handje hazelnoten
- 1 eetlepel pompoenpitten
- Balsamicodressing
- 1 theelepel shoarmakruiden
- Scheutje olijfolie om in te bakken
En dan?
- Scheur de oesterzwammen in kleine reepjes en bak deze in wat olijfolie tot ze mooi bruin zijn, doe er een theelepel shoarmakruiden overheen en schep goed om zodat alle reepjes goed bedekt zijn, laat de oesterzwammen even afkoelen
- Hak de hazelnoten fijn
- Snij de cherrytomaatjes door de helft
- Pak een diep bord en doe hier wat sla of spinazie in (ik vind een combi het lekkerst)
- Doe daar de oesterzwammen, de cherrytomaatjes, de hazelnoten, pompoenpitten, edelgistvlokken en flink wat balsamicodressing overheen en klaar!