Knolselderij had ik tot een half jaar geleden nog nooit zelf bereid. Tijd om daar verandering in te brengen dacht ik, sindsdien is deze soep mijn lievelings!
Voor 4 personen heb je nodig:
- 1 knolselderij
- 1 rode ui
- 3 teentjes knoflook
- eetlepel olijfolie
- eetlepel mosterd
- 2 bouillonblokjes
- 1 liter water (eventueel nog extra als de soep te dik is)
Bereiding:
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn
- Schil de knolselderij (kan gewoon door met een groot mes de schil eraf te snijden, hoeft niet zo precies)
- Snijd de knolselderij in vierkantjes
- Fruit de ui en knoflook in de olijfolie in een grote pan
- Voeg de knolselderij toe en laat even 2 minuutjes meebakken
- Voeg water en bouillonblokjes toe
- Laat 10 minuten koken en check dan even met een mes of je knolselderij goed zacht is
- Blend met een staafmixer of de blender het geheel glad, als het te dik blijft voeg je hier wat extra water toe
- Doe er een eetlepel mosterd doorheen en roer even goed
- Schep de soep in diepe borden, eet smakelijk!