Knolselderij-mosterdsoep

Knolselderij had ik tot een half jaar geleden nog nooit zelf bereid. Tijd om daar verandering in te brengen dacht ik, sindsdien is deze soep mijn lievelings!

Voor 4 personen heb je nodig: 

  • 1 knolselderij
  • 1 rode ui
  • 3 teentjes knoflook
  • eetlepel olijfolie
  • eetlepel mosterd
  • 2 bouillonblokjes
  • 1 liter water (eventueel nog extra als de soep te dik is)

Bereiding: 

  • Snipper de ui en snijd de knoflook fijn
  • Schil de knolselderij (kan gewoon door met een groot mes de schil eraf te snijden, hoeft niet zo precies)
  • Snijd de knolselderij in vierkantjes
  • Fruit de ui en knoflook in de olijfolie in een grote pan
  • Voeg de knolselderij toe en laat even 2 minuutjes meebakken
  • Voeg water en bouillonblokjes toe
  • Laat 10 minuten koken en check dan even met een mes of je knolselderij goed zacht is
  • Blend met een staafmixer of de blender het geheel glad, als het te dik blijft voeg je hier wat extra water toe
  • Doe er een eetlepel mosterd doorheen en roer even goed
  • Schep de soep in diepe borden, eet smakelijk! 

Andere blogs