Ontbijt crumble met rood fruit

De laatste tijd echt mijn favoriet in het weekend deze crumble, super makkelijk te maken! 

voor 2 personen heb je nodig:

  • 200 gram diepvriesfruit ontdooid (ik kies meestal een roodfruitmix of de blauwe bessen/frambozen en haal die een avond van te voren alvast uit de vriezer)
  • 50 gram havermout
  • 50 gram havermeel
  • Klein handje noten in klein stukjes gehakt (ik gebruik meestal amandelen en hazelnoten)
  • 1 theelepel kaneel
  • 15 gram kokosolie gesmolten
  • 3 eetlepels agavesiroop
  • 1 zakje vanillesuiker (kan je weglaten als je het minder zoet wil maken)
  • 400 ml Alpro yoghurt (kokos of no sugars vind ik het lekkerst)
  • Optioneel: scheutje agavesiroop erop!

Bereiding: 

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe in een klein ovenschaaltje het fruit. Meng in een andere kom alle ingrediënten door elkaar en strooi daarna over het fruit. Zet het geheel in de oven voor 25 minuten. Laat het daarna nog even 10 minuten afkoelen en uitharden, zo verbrand je je mond niet en is de crumble nog lekkerder!

Verdeel daarna over 2 bakjes met de yoghurt, hmmmm! Fijn weekend!

Andere blogs